Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων της Εθνικής Φρουράς πραγμα-τοποιήθηκε ο τελικός του εσωτερικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της, την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 στις 14:00, στο Στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία.
 Στον τελικό προκρίθηκαν οι ομάδες της 6ης και 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ , μέσα από μία σειρά αγώνων στους οποίους συμμετείχαν όλες οι Διοικήσεις και Σχηματισμοί.
Οι δύο ομάδες προσέφεραν στους θεατές πολύ όμορφο θέαμα, με νικήτρια να αναδεικνύεται στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από ένα αμφίρροπο αγώνα, η ομάδα της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.
Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) κ. Γιάννης Γιαννάκη, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών κ. Νεοφυτίδης Σπύρος, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Γυμναστικού Συλλόγου, Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών της ΕΦ, αντιπροσωπείες στελεχών και στρατιωτών και λοιποί προσκεκλημένοι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και ειδικότερα κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του εσωτερικού πρωταθλήματος των στρατιωτικών αγωνισμάτων, το οποίο υλοποιούνταν με τη διεξαγωγή των τελικών στα αγωνίσματα:
  • Διελκυστίνδα Ιεραρχίας, με νικήτρια ομάδα αυτή της Διοίκησης Καταδρομών
  • Ταχεία Λύση και Αρμολόγηση ατομικού τυφεκίου, με νικήτρια ομάδα αυτή της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού και
  • Μεταφορά «τραυματία» σε απόσταση 100μ, με νικήτρια ομάδα αυτή της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της ΕΦ αφού συγχάρηκαν τόσο τους νικητές όσο και τους φιναλίστ απένειμαν τα έπαθλα στις διαγωνιζόμενες ομάδες.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση από της Εθνική Φρουρά του βετεράνου ποδοσφαιριστή και μοναδικού Ελληνοκύπριου, οποίος αγωνίστηκε με της ποδοσφαιρική ομάδα της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας το 1965 και στην Εθνική Κύπρου, κ. Ανδρέα Πάκκου.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στο χρηματικό έρανο, οποίος έλαβε χώρα κατόπιν συνεργασίας με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), επ’ ωφελεία φιλανθρωπικού ιδρύματος.
Πηγή : ΓΕΕΦ