Ένα μεγάλο μπράβο στους 1.439 νεοσύλλεκτους στρατιώτες, από τα ΚΕΝ Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι έχουν εγγραφεί τις τελευταίες μέρες ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Συγκεκριμένα 767 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες του ΚΕΝ Πάφου, 377 του ΚΕΝ Λάρνακας και 295 του ΚΕΝ Λεμεσού πήραν την απόφαση να γίνουν υποψήφιοι δότες μυελού των οστών.

Με αυτή την αλτρουιστική πράξη, οι 1.439 νέοι έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου μας που υποφέρει από κάποια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια.

Σχεδόν όλοι σήμερα έχουμε στις οικογένειές μας ή στο περιβάλλον μας κάποιον ο οποίος πάσχει, νόσησε ή έχασε τη ζωή του από κάποιας μορφής καρκίνο.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 250.000ς άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται και 200.000 χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του αίματος, όπως είναι λευχαιμία ή τα λεμφώματα. Η λευχαιμία προκαλεί, επίσης, σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων από καρκίνο στα παιδιά κάτω από την ηλικία των 15.

Η πράξη αυτή των νεοσύλλεκτων μας δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στο γερασμένο κυπριακό αρχείο δοτών να ανανεωθεί αισθητά. Στην Κύπρο μπορεί να είμαστε περήφανοι, καθώς η Κυπριακή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών έχει το μεγαλύτερο αρχείο κατά αναλογία πληθυσμού, με περισσότερους από 125.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες, ωστόσο, μεγάλος αριθμός των εθελοντών πλησιάζει τα 45 χρόνια ζωής, όπου είναι το όριο ηλικίας για δότες μυελού των οστών.

 

ΕΧ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ